
Popis
NOVINKA. Príďte si naživo vypočuť uznávanú etnologičku Katarínu Nádaskú. Budeme sa venovať kuchyni neskorého stredoveku. V súčasnosti pracuje ako odborná pracovníčka v samospráve, venuje sa historickému poradenstvu pre oblasť masmédií a filmu, prednáša na viacerých univerzitách na Slovensku i v zahraničí. Je spoluautorkou 6 regionálnych monografií, autorkou 120 vedeckých štúdií a vyše 200 popularizačných článkov. Je spoluautorkou série 12 etnologických filmových dokumentov o osobnostiach slovenskej etnológie.
Stredovekí kuchári nepoznali veľa ingrediencií, ktoré v súčasnosti považujeme za prirodzené a bežné. Čo jedli naši predkovia a ako sa stravovala šľachta? Mali v minulosti aj pravidlá pri stolovaní? Aká bola kuchyňa a suroviny? Vôbec nebola chudobná. Povieme si o hradnej kuchyni, príprave jedla v stredoveku, ako kuchárky ochutnávali jedlo, o príprave cesta a pečení chleba či svadobnom jedle. Bude to naozaj pestré – presne ako kuchyňa stredoveku. Zaujíma Vás história a dejiny? Ste učiteľom dejepisu, histórie či občianskej náuky? Prihláste sa a získajte vedomosti a zaujímavosti, ktoré môžete posunúť svojim žiakom ďalej. „Okoreňte“ vyučovanie jedinečnými skúsenosťami od človeka z praxe.
V rámci webináru budete mať priestor pre otázky a diskusiu priamo s lektorkou.
Pre koho je webinár určený?
pre milovníkov jedla, pre učiteľov histórie, pre nadšencov histórie, pre širokú verejnosť
Čo získate?
- vypracovanú štúdiu od p. Nádaskej
- materiál z prednášky
- certifikát o absolvovaní s počtom hodín
Tagy
Miesto konania eventu
ONLINE
Fakturačné údaje
Mladý podnikavec
Vysokoškolákov 1760/13,
01008 Zilina
Slovenská republika
IČO: 42388651
DIČ: 2120740556
IČ DPH:
Podobné eventy
Popis
NOVINKA. Príďte si naživo vypočuť uznávanú etnologičku Katarínu Nádaskú. Budeme sa venovať kuchyni neskorého stredoveku. V súčasnosti pracuje ako odborná pracovníčka v samospráve, venuje sa historickému poradenstvu pre oblasť masmédií a filmu, prednáša na viacerých univerzitách na Slovensku i v zahraničí. Je spoluautorkou 6 regionálnych monografií, autorkou 120 vedeckých štúdií a vyše 200 popularizačných článkov. Je spoluautorkou série 12 etnologických filmových dokumentov o osobnostiach slovenskej etnológie.
Stredovekí kuchári nepoznali veľa ingrediencií, ktoré v súčasnosti považujeme za prirodzené a bežné. Čo jedli naši predkovia a ako sa stravovala šľachta? Mali v minulosti aj pravidlá pri stolovaní? Aká bola kuchyňa a suroviny? Vôbec nebola chudobná. Povieme si o hradnej kuchyni, príprave jedla v stredoveku, ako kuchárky ochutnávali jedlo, o príprave cesta a pečení chleba či svadobnom jedle. Bude to naozaj pestré – presne ako kuchyňa stredoveku. Zaujíma Vás história a dejiny? Ste učiteľom dejepisu, histórie či občianskej náuky? Prihláste sa a získajte vedomosti a zaujímavosti, ktoré môžete posunúť svojim žiakom ďalej. „Okoreňte“ vyučovanie jedinečnými skúsenosťami od človeka z praxe.
V rámci webináru budete mať priestor pre otázky a diskusiu priamo s lektorkou.
Pre koho je webinár určený?
pre milovníkov jedla, pre učiteľov histórie, pre nadšencov histórie, pre širokú verejnosť
Čo získate?
- vypracovanú štúdiu od p. Nádaskej
- materiál z prednášky
- certifikát o absolvovaní s počtom hodín
Tagy
Fakturačné údaje
Mladý podnikavec
Mladý podnikavec
Vysokoškolákov 1760/13
01008 Zilina
IČO: 42388651
DIČ: 2120740556
IČ DPH: