Autistická konferencia - podujatie na tickpo-sk
Uložiť

2. slovenská online autistická konferencia

by A - Centrum Základné info: ONLINE 25. apríl, 2024 | št | 09:00 Pridaj do kalendára
49.00 € - 59.00 € KÚPIŤ LÍSTOK

Popis

Milí priatelia.

Pozývame Vás už po druhý krát na Slovenskú autistickú konferenciu. Konferencia sa zameriava na aspekty života s autizmom z pohľadu samotných neurodivergentných ľudí. Viac ako 80%  prednášajúcich sú ľudia s Aspergerovým syndrómom či inými formami neurodiverzity.

Konferencia je určená ľuďom na spektre autizmu, odborníkom, pedagógom, špeciálnym pedagógom, psychológom, asistentom učiteľa aj rodičom, každému, kto má záujem porozumieť prežívaniu a vnímaniu ľudí na spektre autizmu zblízka, z ich vlastnej skúsenosti. Paletu prednášajúcich dopĺňajú ďalší odborníci, ktorí presadzujú na Slovensku rešpektujúci a afirmatívny prístup k autizmu.

Na našej konferencii sa dozviete, aké je byť rodičom dieťaťa s Aspergerovým syndrómom, pričom budeme mať vzácnu príležitosť počuť pohľady z oboch strán – z perspektívy materstva aj otcovstva. Na špecifickú úlohu matky ako kľúčovej vzťahovej osoby a tlmočníčky poznatkov o sociálnom svete sa pozrie Viera Hincová. Úlohu otca a dynamiku vzťahu medzi otcom a dieťaťom na spektre autizmu sa zameria príspevok Martina Kováča. O tom, či je dôležitá diagnostika v dospelosti, a ako sebapoznanie a podporné skupiny pomáhajú mladým dospelým aj ich rodičom bude hovoriť klinická psychologička Barbora Hreusová.

Budeme hovoriť o sebaobraze u autistov ( Matúš Krupa a Valéria Krupová), o tom čo ho ovplyvňuje v interakcii so sociálnym prostredím aj vnútornými charakteristikami daného človeka. Preskúmame fenomén autistického maskovania vrátane osobných skúseností autorky ( Sabína Čechová), jeho prínosy aj negatívne dopady na človeka. Pozrieme sa aj na aktuálne výskumy v črevno- mozgovej osi a dopadu na kvalitu živote u ľudí s autizmom. O postrehy o tom, ako prežiť v neurotypickom svete sa  podelí Vladimíra Prokajová. 

O tom ako tento svet nie je stavaný pre autistov a čo s tým môžeme všetci urobiť, bude hovoriť Dagmar Edith Holá, vydavateľka knihy Petra Wharmbyho Atypical.

V neposlednom rade privítame vzácnych hostí z celoeurópskej organizácie autistických osôb EUCAP. Heta Pukki (Fínsko), prezidentka EUCAP a výskumníčka Sara Rocha (Portugalsko) nám odprezentujú výsledky prieskumu o vnímaní ABA prístupu autistickými ľuďmi v Európe.

Konferencia sa bude konať online a bude neskôr dostupná formou záznamu.

Termín konania je 25. apríla 2024 v čase od 9:00 do 17:00 hod cez platformu Zoom.

Podrobný program 

9:00 – 9:10 úvod

9:10 – 9:50 Barbora Hreusová: psychologička, riaditeľka ADEPT Žilina,

Význam diagnostiky a podpory pre ľudí s AS v dospelosti

Prednáška s názvom "Význam diagnostiky AS (Aspergerov syndróm) v dospelosti" sa zameriava na dôležitú a často prehliadanú tému v rámci psychológie a psychiatrie. Cieľom je priblížiť poslucháčom význam a dopad diagnostiky Aspergerovho syndrómu u dospelých osôb, ktoré môžu celý život čeliť výzvam bez toho, aby poznali pravý dôvod svojich ťažkostí. Z bohatých skúseností pracoviska ADEPT vyplýva tiež význam podporných skupín a terapií pre neskoro diagnostikovaných mladých dospelých a ich rodiny.

09:50 – 10:30 Viera Hincová: psychologička, lektorka, autorka podcastov Deti bez návodu a portálu Bez návodu, sociálna inovátorka a líderka v oblasti autizmu a inklúzie.

S tebou ma baví svet alebo aké je byť mamou dieťaťa s Aspergerovým syndrómom

Čo prežívajú a čo potrebujú mamy detí s Aspergerovým syndrómom a autizmom? Autorka vníma situáciu matiek nielen z osobnej skúsenosti, ale vychádza aj z viacročných skúseností s poradenstvom a kurzami pre rodičov neurodivergentných detí. Matka je prvým mostom, tlmočníčkou pre dieťa o okolitom svete. Pri tomto „tlmočení“ naráža často na nepochopenie, obviňovanie z neschopnosti dieťa vychovať či hyperprotektívnosti. Špecifickým situáciám čelia aj matky pri rozvode a porozvodovej starostlivosti. A napokon, je materstvo aj otázkou denného reagovania na záťaž. Učia nás neurodivergentné deti žiť autentickejšie a nachádzať radosť v každodennosti?

10:30 Prestávka 

10:40 – 11:10  Vladimíra Prokajová: poradkyňa v oblasti inklúzie a kompenzácií, lektorka, koordinátorka aktivít pre rodiny, študentka špeciálnej pedagogiky, sebaobhajkyňa roku 2022 ( ATYP magazín)

Ako prežiť v neurotypickom svete

Autentický pohľad na rôzne aspekty spolužitia ľudí na spektre autizmu a neuronormatívneho sveta. Ako to majú neurodivergentní ľudia so vzťahmi, s pochopením sveta a so systémovými chybami, na ktoré denne narážajú?

11:10 – 11:50 Dagmar Edith Holá (ČR): Spisovateľka, redaktorka a zakladateľka magazínu ATYP a NF ATYP, vydavateľka kníh o autizme, zakladateľka autistických konferencií v ČR

Atypický - Ako tento svet nie je pre autistov a čo s tým môžeme všetci urobiť

Zamyslenie na základe poznatkov z vybraných kapitol knihy Atypický od autistického učiteľa Peta Wharmbyho, ktorá vychádza v Nakladatelství ATYP túto jar. Autentické autistické „aha“.

11:50 – 12:30 Martin Kováč: Zakladajúci člen NOZ Lovetist, laický terapeut pre potreby rodičov detí s Aspergerovým syndrómom a dobrovoľník

Keď asperger vychováva aspergera. Ak sa rodič rúca, dieťa sa rúca s ním.

Prednáška prináša do popredia zložité dynamiky vzťahov a pocitov v rodinách, kde Aspergerov syndróm ovplyvňuje viacero generácií. Tento unikátny pohľad na rodinné vzťahy a výchovu otvára diskusiu o výzvach a radostiach, ktoré môžu sprevádzať takúto situáciu.

12:30 – 13:00 Prestávka na obed

13:00 – 13:40 Heta Pukki (Fínsko): prezidentka EUCAP a Sara Rocha (Portugalsko), výskumníčka a členka Európskej siete autistických osôb

Výsledky výskumu o vnímaní ABA prístupu autistickými ľuďmi v Európe.

EUCAP realizoval v roku 2022 rozsiahly výskum o poznatkoch, postojoch a skúsenostiach samotných autistov s Aplikovanou behaviorálnou analýzou. Ako člen European Disability Forum pripravuje EUCAP stanoviská k rôznym legislatívnym úpravám na európskej úrovni. V apríli tohto roku vydal stanovisko k ABA postavené na výsledkoch realizovaného výskumu.

13:40 Sabína Čechová: študentka psychológie, aktivistka, dobrovoľníčka, absolventka kurzu Kľúče k sebaobhajobe

Autistické maskovanie

Jedným z menej známych sprievodných javov autizmu je autistické maskovanie. Ide o napodobňovanie neurotypického správania, ktoré autista odpozoruje vo svojom okolí. Autisti využívajú maskovanie s cieľom zapadnúť do neurotypickej spoločnosti a tiež vyhnúť sa konfliktom a nedorozumeniam. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že maskovanie je pozitívnym prejavom, avšak má aj mnohé negatívne stránky a následky, s ktorými môže autista bojovať aj dlho po „odmaskovaní“. V príspevku uvedieme všeobecné charakteristiky maskovania, na čo ho autisti (vedome alebo nevedome) môžu využívať, pozitívne a negatívne stránky maskovania a tiež osobné skúsenosti autorky s maskovaním a jeho následkami.

14:20 – prestávka 10 min

14:20 – 15:00 Sven Hinca: Vedecký pracovník v oblasti farmakologického výskumu, záujem v oblasti neurodivergencie a psychológie

Črevno-mozgová os a neurodivergencia

Črevný mikrobióm môže mať priamy vplyv na ASD či ADHD. Gastrointestinálne dysfunkcie rôznych typov, ako aj nerovnováha v zastúpení mikrobiómu, sa vyskytujú u ľudí s ASD v oveľa väčšej miere ako vo všeobecnej populácii. Imunitné poruchy aj úzkostné stavy, ktoré sú asociované s ASD, sú tiež spojené s červenou mikroflórou, a už nejakú dobu sa vyskytujú tvrdenia, že lepšia mikroflóra súvisí so zlepšením kognitívnych symptómov. V príspevku sa autor zameria na aktuálne poznatky vo vedeckom výskume v tejto oblasti.

 15:00 – 15:40  Denisa Drugajová: zakladateľka o.z. ŠkôlkarIQ, lektorka riadeného hrania, mama dieťaťa so špeciálnymi potrebami a človek s vášňou k vzdelávaniu a rozvoju.

Riadené spoločenské hry ako nástroj pre rozvoj myslenia, komunikácie a sebaregulácie

Na trhu sú tisíce spoločenských hier. Ako vybrať tú správnu, podľa čoho vyberať, a ako pomocou spoločenských hier prísť na to, v čom sú silné stránky Vášho dieťaťa sa dozviete v tomto príspevku. Vytváranie mozgových synapsií pomocou hry, ktorá eliminuje stres, je niekoľkonásobne rýchlejšie. Aj toto dokazuje 68 rokov trvajúci výskum, z ktorého vychádza autorka príspevku vo svojej práci s bežnými deťmi, deťmi so špecifickými potrebami, ADHD, autizmom, Aspergerovým syndrómom. Dozviete sa, že hry nemusia byť len súťažou a že z každej hry môžete vyťažiť maximum pre pozitívny zážitok a tak vytvoriť pre dieťa optimálne prostredie na rozvoj jeho schopností a zručností. Pozitívny prínos spoločného trávenia času pre vzťahy vo vašej rodine či detskom kolektíve je ďalším bonusom navyše.

15:40 – 16:00 Radka Ondrušková: zakladateľka rodičovského spolku Líp a spolu ( Česká Lípa, ČR), manažerka projektu „Homeshaing a dobrovolnictví jako možnosti celoživotního vzdělávání“, peer poradkyňa, koordinátorka homesharingu

Homesharing a dobrovoľnictví jako součást celoživotního vzdělávání – spoločný projekt s o.z. HANS

Predstaví spoločný česko- slovenský projekt Homesharing a dobrovoľnictví jako součást celoživotního vzdělávání. Partnerom projektu je oz HANS. Projekt sa zameriava na zavádzanie homesharingu a dobrovoľníckeho programu Deti bez návodu v podmienkach obidvoch krajín. Ide o neformálne komunitné formy podpory a zdieľanej starostlivosti pre rodiny s dieťaťom s Aspergerovým syndrómom a autizmom.

16:00 – 16:50 Matúš Krupa: psychológ, športovec, animátor, dobrovoľník, aktivista, absolvent kurzu Kľúče k sebaobhajobe, Valéria Krupová: fyzioterapeutka, pracovníčka včasnej intervencie, dobrovoľníčka, absolventka kurzu Kľúče k sebaobhajobe

Sebaobraz u autistov

V príspevku sa autori zamerajú na tvorbu a budovanie sebaobrazu a na špecifiká tohto procesu u človeka na spektre autizmu. Čerpať budeme z aktuálne prebiehajúceho výskumu, kde využívame 8 - členný typologický profil. Typológia sebaobrazu autistov mapuje determinanty, ktorými sú: introspekcia/extrospekcia, emočná regulácia a flexibilita myslenia. Cieľom je poskytnúť ucelenejší pohľad na to, ako ľudia na autistickom spektre vnímajú sami seba a ako toto vnímanie formujú ich interakcie so svetom.

16:50 – 17:00 záverečné slovo

Miesto konania eventu

ONLINE

Kontakt na organizátora

A - Centrum

+421 905 541 260 acentrum@yahoo.com

Fakturačné údaje

A - Centrum

Pod Turíčkou 1051/4,
97404 Banská Bystrica
Slovenská republika

IČO: 31929711
DIČ: 2021076530
IČ DPH:

Popis

Popis

Milí priatelia.

Pozývame Vás už po druhý krát na Slovenskú autistickú konferenciu. Konferencia sa zameriava na aspekty života s autizmom z pohľadu samotných neurodivergentných ľudí. Viac ako 80%  prednášajúcich sú ľudia s Aspergerovým syndrómom či inými formami neurodiverzity.

Konferencia je určená ľuďom na spektre autizmu, odborníkom, pedagógom, špeciálnym pedagógom, psychológom, asistentom učiteľa aj rodičom, každému, kto má záujem porozumieť prežívaniu a vnímaniu ľudí na spektre autizmu zblízka, z ich vlastnej skúsenosti. Paletu prednášajúcich dopĺňajú ďalší odborníci, ktorí presadzujú na Slovensku rešpektujúci a afirmatívny prístup k autizmu.

Na našej konferencii sa dozviete, aké je byť rodičom dieťaťa s Aspergerovým syndrómom, pričom budeme mať vzácnu príležitosť počuť pohľady z oboch strán – z perspektívy materstva aj otcovstva. Na špecifickú úlohu matky ako kľúčovej vzťahovej osoby a tlmočníčky poznatkov o sociálnom svete sa pozrie Viera Hincová. Úlohu otca a dynamiku vzťahu medzi otcom a dieťaťom na spektre autizmu sa zameria príspevok Martina Kováča. O tom, či je dôležitá diagnostika v dospelosti, a ako sebapoznanie a podporné skupiny pomáhajú mladým dospelým aj ich rodičom bude hovoriť klinická psychologička Barbora Hreusová.

Budeme hovoriť o sebaobraze u autistov ( Matúš Krupa a Valéria Krupová), o tom čo ho ovplyvňuje v interakcii so sociálnym prostredím aj vnútornými charakteristikami daného človeka. Preskúmame fenomén autistického maskovania vrátane osobných skúseností autorky ( Sabína Čechová), jeho prínosy aj negatívne dopady na človeka. Pozrieme sa aj na aktuálne výskumy v črevno- mozgovej osi a dopadu na kvalitu živote u ľudí s autizmom. O postrehy o tom, ako prežiť v neurotypickom svete sa  podelí Vladimíra Prokajová. 

O tom ako tento svet nie je stavaný pre autistov a čo s tým môžeme všetci urobiť, bude hovoriť Dagmar Edith Holá, vydavateľka knihy Petra Wharmbyho Atypical.

V neposlednom rade privítame vzácnych hostí z celoeurópskej organizácie autistických osôb EUCAP. Heta Pukki (Fínsko), prezidentka EUCAP a výskumníčka Sara Rocha (Portugalsko) nám odprezentujú výsledky prieskumu o vnímaní ABA prístupu autistickými ľuďmi v Európe.

Konferencia sa bude konať online a bude neskôr dostupná formou záznamu.

Termín konania je 25. apríla 2024 v čase od 9:00 do 17:00 hod cez platformu Zoom.

Podrobný program 

9:00 – 9:10 úvod

9:10 – 9:50 Barbora Hreusová: psychologička, riaditeľka ADEPT Žilina,

Význam diagnostiky a podpory pre ľudí s AS v dospelosti

Prednáška s názvom "Význam diagnostiky AS (Aspergerov syndróm) v dospelosti" sa zameriava na dôležitú a často prehliadanú tému v rámci psychológie a psychiatrie. Cieľom je priblížiť poslucháčom význam a dopad diagnostiky Aspergerovho syndrómu u dospelých osôb, ktoré môžu celý život čeliť výzvam bez toho, aby poznali pravý dôvod svojich ťažkostí. Z bohatých skúseností pracoviska ADEPT vyplýva tiež význam podporných skupín a terapií pre neskoro diagnostikovaných mladých dospelých a ich rodiny.

09:50 – 10:30 Viera Hincová: psychologička, lektorka, autorka podcastov Deti bez návodu a portálu Bez návodu, sociálna inovátorka a líderka v oblasti autizmu a inklúzie.

S tebou ma baví svet alebo aké je byť mamou dieťaťa s Aspergerovým syndrómom

Čo prežívajú a čo potrebujú mamy detí s Aspergerovým syndrómom a autizmom? Autorka vníma situáciu matiek nielen z osobnej skúsenosti, ale vychádza aj z viacročných skúseností s poradenstvom a kurzami pre rodičov neurodivergentných detí. Matka je prvým mostom, tlmočníčkou pre dieťa o okolitom svete. Pri tomto „tlmočení“ naráža často na nepochopenie, obviňovanie z neschopnosti dieťa vychovať či hyperprotektívnosti. Špecifickým situáciám čelia aj matky pri rozvode a porozvodovej starostlivosti. A napokon, je materstvo aj otázkou denného reagovania na záťaž. Učia nás neurodivergentné deti žiť autentickejšie a nachádzať radosť v každodennosti?

10:30 Prestávka 

10:40 – 11:10  Vladimíra Prokajová: poradkyňa v oblasti inklúzie a kompenzácií, lektorka, koordinátorka aktivít pre rodiny, študentka špeciálnej pedagogiky, sebaobhajkyňa roku 2022 ( ATYP magazín)

Ako prežiť v neurotypickom svete

Autentický pohľad na rôzne aspekty spolužitia ľudí na spektre autizmu a neuronormatívneho sveta. Ako to majú neurodivergentní ľudia so vzťahmi, s pochopením sveta a so systémovými chybami, na ktoré denne narážajú?

11:10 – 11:50 Dagmar Edith Holá (ČR): Spisovateľka, redaktorka a zakladateľka magazínu ATYP a NF ATYP, vydavateľka kníh o autizme, zakladateľka autistických konferencií v ČR

Atypický - Ako tento svet nie je pre autistov a čo s tým môžeme všetci urobiť

Zamyslenie na základe poznatkov z vybraných kapitol knihy Atypický od autistického učiteľa Peta Wharmbyho, ktorá vychádza v Nakladatelství ATYP túto jar. Autentické autistické „aha“.

11:50 – 12:30 Martin Kováč: Zakladajúci člen NOZ Lovetist, laický terapeut pre potreby rodičov detí s Aspergerovým syndrómom a dobrovoľník

Keď asperger vychováva aspergera. Ak sa rodič rúca, dieťa sa rúca s ním.

Prednáška prináša do popredia zložité dynamiky vzťahov a pocitov v rodinách, kde Aspergerov syndróm ovplyvňuje viacero generácií. Tento unikátny pohľad na rodinné vzťahy a výchovu otvára diskusiu o výzvach a radostiach, ktoré môžu sprevádzať takúto situáciu.

12:30 – 13:00 Prestávka na obed

13:00 – 13:40 Heta Pukki (Fínsko): prezidentka EUCAP a Sara Rocha (Portugalsko), výskumníčka a členka Európskej siete autistických osôb

Výsledky výskumu o vnímaní ABA prístupu autistickými ľuďmi v Európe.

EUCAP realizoval v roku 2022 rozsiahly výskum o poznatkoch, postojoch a skúsenostiach samotných autistov s Aplikovanou behaviorálnou analýzou. Ako člen European Disability Forum pripravuje EUCAP stanoviská k rôznym legislatívnym úpravám na európskej úrovni. V apríli tohto roku vydal stanovisko k ABA postavené na výsledkoch realizovaného výskumu.

13:40 Sabína Čechová: študentka psychológie, aktivistka, dobrovoľníčka, absolventka kurzu Kľúče k sebaobhajobe

Autistické maskovanie

Jedným z menej známych sprievodných javov autizmu je autistické maskovanie. Ide o napodobňovanie neurotypického správania, ktoré autista odpozoruje vo svojom okolí. Autisti využívajú maskovanie s cieľom zapadnúť do neurotypickej spoločnosti a tiež vyhnúť sa konfliktom a nedorozumeniam. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že maskovanie je pozitívnym prejavom, avšak má aj mnohé negatívne stránky a následky, s ktorými môže autista bojovať aj dlho po „odmaskovaní“. V príspevku uvedieme všeobecné charakteristiky maskovania, na čo ho autisti (vedome alebo nevedome) môžu využívať, pozitívne a negatívne stránky maskovania a tiež osobné skúsenosti autorky s maskovaním a jeho následkami.

14:20 – prestávka 10 min

14:20 – 15:00 Sven Hinca: Vedecký pracovník v oblasti farmakologického výskumu, záujem v oblasti neurodivergencie a psychológie

Črevno-mozgová os a neurodivergencia

Črevný mikrobióm môže mať priamy vplyv na ASD či ADHD. Gastrointestinálne dysfunkcie rôznych typov, ako aj nerovnováha v zastúpení mikrobiómu, sa vyskytujú u ľudí s ASD v oveľa väčšej miere ako vo všeobecnej populácii. Imunitné poruchy aj úzkostné stavy, ktoré sú asociované s ASD, sú tiež spojené s červenou mikroflórou, a už nejakú dobu sa vyskytujú tvrdenia, že lepšia mikroflóra súvisí so zlepšením kognitívnych symptómov. V príspevku sa autor zameria na aktuálne poznatky vo vedeckom výskume v tejto oblasti.

 15:00 – 15:40  Denisa Drugajová: zakladateľka o.z. ŠkôlkarIQ, lektorka riadeného hrania, mama dieťaťa so špeciálnymi potrebami a človek s vášňou k vzdelávaniu a rozvoju.

Riadené spoločenské hry ako nástroj pre rozvoj myslenia, komunikácie a sebaregulácie

Na trhu sú tisíce spoločenských hier. Ako vybrať tú správnu, podľa čoho vyberať, a ako pomocou spoločenských hier prísť na to, v čom sú silné stránky Vášho dieťaťa sa dozviete v tomto príspevku. Vytváranie mozgových synapsií pomocou hry, ktorá eliminuje stres, je niekoľkonásobne rýchlejšie. Aj toto dokazuje 68 rokov trvajúci výskum, z ktorého vychádza autorka príspevku vo svojej práci s bežnými deťmi, deťmi so špecifickými potrebami, ADHD, autizmom, Aspergerovým syndrómom. Dozviete sa, že hry nemusia byť len súťažou a že z každej hry môžete vyťažiť maximum pre pozitívny zážitok a tak vytvoriť pre dieťa optimálne prostredie na rozvoj jeho schopností a zručností. Pozitívny prínos spoločného trávenia času pre vzťahy vo vašej rodine či detskom kolektíve je ďalším bonusom navyše.

15:40 – 16:00 Radka Ondrušková: zakladateľka rodičovského spolku Líp a spolu ( Česká Lípa, ČR), manažerka projektu „Homeshaing a dobrovolnictví jako možnosti celoživotního vzdělávání“, peer poradkyňa, koordinátorka homesharingu

Homesharing a dobrovoľnictví jako součást celoživotního vzdělávání – spoločný projekt s o.z. HANS

Predstaví spoločný česko- slovenský projekt Homesharing a dobrovoľnictví jako součást celoživotního vzdělávání. Partnerom projektu je oz HANS. Projekt sa zameriava na zavádzanie homesharingu a dobrovoľníckeho programu Deti bez návodu v podmienkach obidvoch krajín. Ide o neformálne komunitné formy podpory a zdieľanej starostlivosti pre rodiny s dieťaťom s Aspergerovým syndrómom a autizmom.

16:00 – 16:50 Matúš Krupa: psychológ, športovec, animátor, dobrovoľník, aktivista, absolvent kurzu Kľúče k sebaobhajobe, Valéria Krupová: fyzioterapeutka, pracovníčka včasnej intervencie, dobrovoľníčka, absolventka kurzu Kľúče k sebaobhajobe

Sebaobraz u autistov

V príspevku sa autori zamerajú na tvorbu a budovanie sebaobrazu a na špecifiká tohto procesu u človeka na spektre autizmu. Čerpať budeme z aktuálne prebiehajúceho výskumu, kde využívame 8 - členný typologický profil. Typológia sebaobrazu autistov mapuje determinanty, ktorými sú: introspekcia/extrospekcia, emočná regulácia a flexibilita myslenia. Cieľom je poskytnúť ucelenejší pohľad na to, ako ľudia na autistickom spektre vnímajú sami seba a ako toto vnímanie formujú ich interakcie so svetom.

16:50 – 17:00 záverečné slovo

Tagy

Miesto

Miesto


None

Pozrieť na mape
Kontakt

Kontakt na organizátora

A - Centrum

+421 905 541 260 acentrum@yahoo.com

Fakturačné údaje

A - Centrum

A - Centrum
Pod Turíčkou 1051/4
97404 Banská Bystrica
Slovakia

IČO: 31929711
DIČ: 2021076530
IČ DPH: